„Ca în fiecare an, de sarbatoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de la Mira Liciei, Catedrala episcopala din Oradea si-a celebrat sarbatoarea hramului.
Programul religios a început de miercuri, 5 decembrie cu celebrarea Sfântului Rozar la orele 16.00, continuând apoi cu Sfânta Liturghie la orele 17.00. Vecrernia Mare cu Litie si procesiunea cu sfintele moaste ale Sfântului Nicolae, care a urmat, a fost celebrata de catre pr. Arhimandrit Horea Ovidiu Pop. A urmat apoi Acatistul Sfântului Nicolae celebrat de pr. Eduard Fischer si Sfântul Maslu, celebrat de pr. Ovidiu Duma, parohul catedralei, împreuna cu un sobor de preoti. Vecernia si Acatistul au fost animate de catre seminaristii oradeni.
A doua zi programul liturgic a continuat cu Sfânta Liturghie la orele 8.00 celebrata de pr. Anton Cioba si animata de copiii claselor Step by Step ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea. La orele 10.00 a avut loc Sfânta Liturghie arhiereasca celebrata de PS Virgil Bercea, episcop de Oradea, împreuna cu un sobor de preoti. La începutul acestei Liturghii patru seminaristi din anul trei au primit tunsoarea lectorala si sapte seminaristi din anul patru au fost ridicati la treapta ipodiaconatului. Deja este o traditie împamântenita ca de hramul catedralei seminaristii oradeni sa primeasca treptele minore, ca semn al intrarii lor în clerul minor al Eparhiei de Oradea.