„Joi, 6 decembrie 2012, de sarbatoarea Sfântului Ierarh Nicolae, peste 70 de copii si tineri din Protopopiatul Zalau, dar si credinciosi, s-au întâlnit în Parohia Greco-Catolica din Chilioara pentru a celebra Sfânta Liturghie, pentru a se ruga si pentru a se închina la moastele Sfântului Nicolae – protectorul copiilor.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre pr. Valer Parau, protopop de Zalau împreuna cu pr. Daniel Bertean, pr. Alexandru Fit, si pr. Vasile-Adrian Pop.
În cuvântul sau de învatatura pr. protopop Valer, a reamintit despre anul credintei în care tocmai am intrat, si a facut o scurta istorisire despre Sfântul Ierarh Nicolae – patronul Eparhiei de Oradea si protectorul copiilor. Totodata acesta a subliniat faptul ca în parohia din Chilioara se afla moastele Sfântului Nicolae, daruite parohiei de catre un episcop din Italia în anul 2009, cu ocazia sfintirii bisericii.
Sfânta Liturghie a fost animata de catre copiii din Zalau, iar la sfârsitul Liturghiei fiecare copil a primit câte un cadou de la Mos Nicolae.
Multumim în mod special parintelui Vasile Barbolivici, protopop de Venetia, fiu al satului, d-nei Manuela Manolache, familiei Muste Gheorghe si familiei Rusu care, prin contributia lor, au facut ca aceasta sarbatoare sa fie cu totul deosebita.