„În data de 7 decembrie, Parohia Româna Unita din Rimini a serbat 10 ani de la înfiintare. La Sarbatoarea acestei Biserici ce poarta hramul Sf. Nicolae, a fost prezent si Preasfintia Sa, dr. Virgil Bercea, episcop de Oradea care a celebrat sf. Liturghie împreuna cu preotii din Rimini, Imola, Faenza, Forli, Cesena, Lugo, Bologna, Mirandola, Recanati, Livorno si Firenze.
Credinciosii au venit într-un numar mare, de ordinul sutelor, din toate parohiile noastre din Emilia-Romagna, Marche si Toscana, participând activ la Sf. Liturghie si ascultând cu mare interes predica PS Virgil. La începutul Sfintei Liturghii, tânarul Petru Martinas, absolvent al Facultatii de Teologie Greco Catolica din Oradea a fost hirotesit ipodiacon de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea.În momentul de fata el se afla la Bologna, lucrând la Caritas Diecezan.
La sfârsitul Sf. Liturghii PS Virgil l-a binecuvântat pe parintele Cristian Coste, parohul de Rimini, daruindu-i crucea pectorala pentru merite deosebite în activitatea parohiei.
Apoi, copii din toate parohiile au pregatit un program de colinde traditionale si poezii prezentate în fata episcopului, a Excelentei Sale, domnul Eugen Serbanescu, consulul general al României la Bologna si a credinciosilor prezenti. Ei au primit fiecare câte un cadou din partea Mosului Nicolae care nu a întârziat sa apara nici anul acesta!
Dupa terminarea celebrarilor religioase, credinciosii parohiei din Rimini au pregatit o agapa pentru pelerinii români veniti la aceasta sarbatoare. Masa a fost animata de grupul domnului Oros de la Mantova cât si de Fetele de la Cesena.
Multumim din suflet tuturor credinciosilor parohiei, care au înteles cu adevarat sensul de comuniune si de slujire (diakonia) prin spiritul de prezenta si organizare impecabila de care au dat dovada.
Multumim corului de la Bologna pentru raspunsurile si cantecele facute in cadul Sf. Liturghii cât si domnului fotograf Nicu de la Nicu Studio Pro (Bologna) pentru reusitele fotografii si înregistrarea video a acestui eveniment.
Sursa:http://www.bru-italia.eu