„„În Mira, Sfinte, sfintitor te-ai aratat, ca Evanghelia lui Hristos plinindu-o, Cuvioase, ti-ai pus sufletul pentru poporul tau; mântuit-ai pe cei nevinovati din moarte. Pentru aceasta ai fost sfintit ca mare cunoscator al tainelor lui Dumnezeu”. (Condacul Sarbatorii)
În acest timp sfânt al Postului Craciunului, ca în fiecare an de la deschiderea Parohiei Greco-Catolice Române din Calahorra, Spania, si în acest an credinciosii nostri l-au avut în mijlocul lor pe Preasfintia Sa Juan José Omella Omella, cu ocazia praznuirii Sfântului Nicolae, patronul acestei parohii. Alaturi de Preasfintia Sa au celebrat noua preoti din dieceza, între care pr. Daniel Lazar, responsabil cu românii greco-catolici din Ciudad Real, si subsemnatul, pr. paroh Claudiu Sferle. Printre invitati au fost prezente si oficialitatile orasului Calahorra, alaturi de credinciosi români si spanioli.
Sarbatoarea a început miercuri cu celebrarea Vecerniei Mari cu Litie, Acatistul Sfântului Nicolae, continuata cu Sfânta Liturghie din ziua serbarii si o sceneta de Craciun, prezentata de catre copiii din parohie, care au primit cadouri de la Sfântul Nicolae prin intermediul Preasfintitului Juan José.
La final toti cei prezenti au participat la o agapa frateasca pregatita de catre credinciosii parohiei. A doua zi dupa praznic s-a celebrat Maslu de obste de catre preotul paroh si parintele Daniel Lazar.
Multumim lui Dumnezeu pentru aceste momente frumoase, precum si credinciosilor români si spanioli care s-au implicat în organizarea acestei sarbatori.