„P.S. Virgil Bercea a participat joi, 24 mai 2012, la festivitatea de deschidere a celei de-a 23-a editii a Saptamânii Stiintifice. Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Universitatii din Oradea.
În deschiderea manifestarii, la intrarea în universitate s-a dezvelit o placa, prin care este atestat faptul ca 12 cladiri, apartinând institutiei de învatamânt superior, sunt monumente istorice. Festivitatea a continuat în Aula Magna cu discursuri despre importanta cercetarii stiintifice în universitate, completate cu urarile adresate de oficialitatile prezente.
De la eveniment nu au lipsit prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Dumitru Voloseniuc, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, seful Politiei Bihor, chestorul Liviu Popa, comandantul Jandarmeriei Bihor, colonel Ioan Huluban, decani si profesori ai institutiei de învatamânt.
În cadrul Saptamânii Stiintifice vor avea loc o serie de conferinte, seminarii si lansari de carte, organizate de fiecare facultate în parte, la care vor participa invitati din tara si din strainatate.