„În saptamâna de rugaciune pentru unitatea crestinilor Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea a chemat la rugaciune si în acest an pe tinerii din mai multe culte crestine din Oradea. Astfel, sâmbata, 21 ianuarie 2012, orele 17.00 , tinerii care au participat la întâlnirea ecumenica din Catedrala Romano-Catolica Oradea s-au rugat pentru împlinirea dorintei Domnului Isus Cristos „.. ca toti sa fie una”.
Rugaciunile au fost rostite de catre tinerii Centrului Diecezan de Tineret, elevii Liceului Romano-Catolic „Szent László”, reprezentantii parohiilor romano-catolice ale credinciosilor români si slovaci, tineri ai Oficiului Pastoral de Tineret al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, grupul de tineri greco-catolici „Allegria” din Oradea, elevi ai Liceului Reformat „Lorántffy Zsuzsanna” si tineri ai comunitatilor reformate din Oradea-Velenta, Oradea-Rât si cartierul Rogerius.
În fata altarului din Catedrala au fost pregatite simboluri crestine care exprimau ideea unitatii: barca simbol al Bisericii, catargul în forma de cruce simbol al învierii. Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea, Excelenta Sa Böcskei László în cuvintele de salut adresate celor prezenti, a explicat aceasta simbolistica, si a remarcat faptul, ca în aceasta barca, sub crucea lui Cristos este loc pentru fiecare om, pentru fiecare crestin.
Dupa citirea evangheliei despre Pastorul cel bun, tinerii au rostit rugaciunile proprii îmbogatind mreaja pregatita cu câte un nod, simbol al misiunii primite de la Isus "veniti dupa mine si eu va voi face pescari de oameni"! Prin rugaciune, prin eforturile noastre binecuvântate de Dumnezeu putem contribui la consolidarea mrejei Bisericii – spuneau tinerii. În acest scop este nevoie de angajamentul si de faptele bune ale fiecaruia.
Tinerii au multumit si reprezentantilor cultelor crestine pentru rugaciunile lor si pentru faptul ca au fost în aceasta Barca a crestinilor alaturi de ei, sustinându-i în initiativele lor!

Ertsey Melinda