De Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, surorile Maicii Domnului s-au aflat în sărbătoare alături de toate surorile Congregației din România, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea acesteia de către Înalt Preasfinția Sa Vasile Suciu, Mitropolitul Blajului.

La Oradea, comunitatea surorilor Maicii Domnului și-au reînnoit voturile în cadrul Sfintei Liturghii celebrate ieri în Catedrala „Sfântul Nicolae”, iar mai apoi au luat parte prin mijloacele de comunicare moderne la decretarea Deschiderii Oficiale a Anului Centenar de către Preacuvioasa Maică Teodorina Birtoc, superioara generală a Congregației, la Cluj.

În decursul serii, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, însoțit de părintele vicar cu preoții Antoniu Chifor s-au aflat la un moment de rugăciune alături de surorile Maicii Domnului, mulțumindu-le pentru prezența lor în cadrul Episcopiei. Comunitatea din Oradea este condusă de către Sora Claudia Butaș și compusă din sora Patricia, sora Vicenția, sora Ana.

Eugen Ivuț