„În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2017, un grup de credinciosi din cadrul Misiunii Greco-Catolice Române din Bruxelles, sub îndrumarea Parintelui Filip Cheresi, a fost într-un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

Acest pelerinaj al comunitatii greco-catolice de la Bruxelles a devenit o traditie, fiind intiat în urma cu mai multi ani de Pr. Cheresi.

Pe lânga popasul de rugaciune la grota de la Massabielle, locul aparitiei Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins participarea la diferitele devotiuni celebrate în Sanctuar, vizitarea casei natale a Sfintei Bernadeta, dar si o vizita la Monte Igueldo, din localitatea Saint Sebastian, Spania.

Scopul acestui pelerinaj a fost unul profund spiritual, ocazie providentiala pentru participanti de a se apropia de scaunul Sfintei Marturisiri si de a se încredinta ocrotirii Preasfintei Fecioare Maria.

Sanctuarul de la Lourdes este celebru pentru vindecarile miraculoase care se petrec acolo. Biroul medical de constatari de la Lourdes, format din peste 5000 de medici din peste 30 de tari si în care intra nu numai medici catolici, dar si evrei, protestanti, indieni, atei, din zecile de mii de cazuri de vindecari studiate a admis ca miraculoase numai 1200, iar autoritatile bisericesti, au admis pâna în prezent numai 69. E cunoscut cazul unui oarecare domn E. Artus din Paris care a oferit un premiu de 10000 de franci pentru cel care va dovedi ca falsa macar una din vindecarile miraculoase descrise în cartea lui Henri Lasserre, cel mai bun istoric al evenimentelor de la Lourdes. Premiul nu e ridicat nici astazi.
Dar lucrul cel mai important la Lourdes nu sunt vindecarile miraculoase fizice. Lucrul cel mai impresionant este prezenta fizica, palpabila la Lourdes a Mamei ceresti. Aceasta prezenta a experimentat-o si poetul Paul Claudel care scrie: "O vad pe Fecioara lânga voi, va priveste cu o iubire infinita".

Omeneste vorbind, Lourdes-ul e locul disperarii care ofera privelistea cea mai completa si mai sfâsietoare a suferintei umane. Mii si mii de bolnavi întinsi pe brancardele lor, copilasi orbi, paralizati, rahitici strânsi la pieptul lor de mama sau de tata disperati, sute de tineri si tinere în floarea vârstei care stiu ca nu se mai pot ridica din pat toata viata. Dar la Lourdes toti îsi uita suferinta.

Nu toti se întorc acasa vindecati, dar toti se întorc cu speranta si bucurie în inima. Cu multa bucurie în inima s-au întors la casele lor si credinciosii greco-catolici români de la Bruxelles .

Sursa: http://www.e-communio.ro