„Celebra soprana Virginia Zeani, artista de talie internationala, una dintre cele mai apreciate voci lirice europene ale secolului XX, s-a aflat pentru câteva zile la Oradea. Joi seara a participat la o gala de opera sustinuta în onoarea domniei sale, la Filarmonica de Stat din Oradea, de catre artisti de la Opera Româna si Maghiara din Cluj. Marele merit al vizitei distinsei sopranei, Virginia Zeani la Oradea, l-a avut P.S. Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
A fost o seara de neuitat pentru melomanii oradeni si totodata cel mai mare eveniment pe care l-a gazduit vreodata Filarmonica de Stat Oradea. Sala a fost arhiplina, publicul s-a ridicat în picioare si a aplaudat-o pe Virginia Zeani, distinsa invitata aflându-se pentru prima oara în orasul nostru. Din program nu au lipsit fragmente, arii si duete celebre din opere semnate de compozitorii: Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, Cilea, Bizet si Massenet. Un moment emotionant a fost acela în care directorul Todor Albert i-a înmânat celebrei soprane o diploma de excelenta din partea întregii conduceri si a colegilor sai, pentru contributia deosebita la promovarea operei.
La reusita acestei seri de exceptie au contribuit solistii Gyorgy Katalin, în locul Nicoletei Ardelean, Luiza Fatyol, Timar Kinga, Adina Buboi, Varvari Gabriella, Constantin Nica, Stefan Korch, Ionica Ardelean, Marian Boboia si Alin Anca, senzational fiind si dirijorul Cristian Sandu, dar si întregul colectiv al Orchestrei.
De asemenea, cei care au fost la concert, au putut achizitiona volumul „Canta che ti passa. Virginia Zeani, în dialog cu Sever Voinescu”, precum si volumul I din colectia de CD-uri „Virginia Zeani – L’Assoluta”.