„Pentru studentii din anul al IV-lea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica, Departamentul Oradea, ziua de vineri, 20 mai 2011, a fost una speciala, în care au avut ocazia sa-si ia ramas bun unii de la altii, precum si de la scoala, si sa le multumeasca atât colegilor cât formatorilor si profesorilor lor. O zi cu totul speciala, în care au auzit pentru ultima data sunetul clopotelului. Cursul festiv a avut loc de la ora 10.00 în Aula Magna „Ep. Ioan Suciu”. În cadrul acestui curs festiv, absolventii anului IV au adus multumiri tuturor celor care le-au fost alaturi în toti acesti patru ani si mai ales celor care le-au îndrumat pasii spre ceea ce au ajuns ei astazi. Evenimentul a fost onorat de prezenta Preasfintiei Sale Virgil Bercea, decanul Facultatii de Teologie Greco-Catolica. Discursul festiv a fost tinut de parintele Ovidiu Horea Pop, profesor de „Istoria Bisericii” în cadrul Facultatii. Acesta spunea: „Momentul acesta al cursului festiv este unul de bucurie, un moment important din viata dumneavoastra, dar si a parintilor dumneavoastra, care v-au sustinut, v-au încurajat si s-au sacrificat pentru voi. Sfatul meu pentru voi, acum când parasiti bancile facultatii, este sa încercati sa nu traiti dupa principiul strict al matematicului, ci sa existe întotdeauna cât mai mult consens în viata voastra de familie sau la locul de munca”.
Iulian Boglut, reprezentantul de an, si Marcel Ausan, seful de promotie, au fost cei care au tinut discursurile de multumire în numele lor personal dar si în numele colegilor. A urmat înmânarea „cheii deschiderii drumurilor”, reprezentantului din anul III, Mirel Demian. Printre cei prezenti la festivitatea de absolvire s-a numarat si parintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. La sfârsitul festivitatii au fost înmânate diplome si flori studentilor absolventi de catre domnul Ionut Popescu, directorul de departament al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea.
Dupa acest moment, studentii din anul IV au parasit Aula Magna, intonând cunoscutul imn al universitarilor, „Gaudeamus igitur”.
Este un moment de sfârsit si de un nou început, spre o noua viata ce ne asteapta în fata. Este momentul când cele acumulate pe bancile facultatii vor fi puse în practica si vor legitima valoarea câstigata în timpul facultatii. De acum nu vor mai fi note care sa ne judece mai mult sau mai putin obiectiv valoarea ci vor fi proiecte în lumea reala, proiecte în care vom oferi noi valoare lucrurilor si oamenilor, prin munca noastra. Începând din acest moment ne vom putea bucura de toate lucrurile minunate pe care, cu siguranta, viata ni le-a pregatit.