„Cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, în perioada 18-20 martie, la Arieseni, jud. Alba, s-au desfasurat Exercitiile Spirituale pentru Tinerii din Eparhia de Oradea. La eveniment au participat un numar de aproximativ 100 de tineri din protopopiatele: Oradea, Beius, Simleu, Marghita, Zalau si Carei.
Sub îndrumarea pr. Emanuelle Corti din dieceza de Como, Italia, tinerii au putut medita asupra temei: „Tu valorezi mult în ochii mei, tu ai pret pentru mine si te iubesc” (Isaia 43, 4). Programul acestor exercitii a constat în numeroase activitati de cunoastere, activitati ludice, vizionarea unui film, meditatii si reflectii personale, aprofundate în discutiile pe grupuri. Câteva din momentele spirituale au fost: Sfânta Liturghie celebrata zilnic, Calea Sfintei Cruci animata de tinerii prezenti, seara penitentiala cu ocazie de spovada si meditatiile parintelui îndrumator.
În urma concluziilor împartasite, tinerii participanti s-au aratat multumiti si totodata impresionati de aceste momente petrecute împreuna în acesta statiune montana, unde albul zapezi dadea naturii un sens de curat si îngrijit. Acelasi scop l-au avut si aceste exercitii spirituale, de a curata si îngiji sufletele tinerilor participanti.
Multumim tinerilor seminaristi, sudentilor laici, pr. Mihai Vatamanelu, pr. Gabriel si Sorei Letitia pentru implicarea lor în organizarea si buna desfasurare a acestor exercitii spirituale. La final am adunat parerile tinerilor participanti si putem sa spunem ca am avut parte de niste zile frumoase în care am reusit fiecare sa învatam ceva în plus, sa ne simtim bine împreuna, sa-l acceptam mai usor pe cel de lânga noi si ne-am despartit cu promisiunea unei cât mai apropiate revederi la activitatile din timpul anului pe care Biroul Pastoral le propune.