Părintele vicar cu preoții și protopop de Marghita, Antoniu Chifor, a slujit în Duminica Floriilor în Parohia Marghita, alături de părintele Gheorghe Liț, parohul comunității și părintele Cristian Bălănean, Sfânta Liturghie.

În predică, părintele Antoniu a amintit faptul că: „Duminica Intrării Domnului în Ierusalim este plină de paradoxuri. Am început prin a-l lăuda pe Domnul cu bucurie, a-l preamări pentru miracolele sale, apoi incoerenți ne lăsăm antrenați de ceilalți și-i cerem moartea. L-am primit în oraș, apoi îl vom scoate afară pentru a-L răstigni. Ne-am așternut hainele pe cale pentru a-l onora și apoi îl vom dezbrăca de hainele sale pentru a-l umili. Mâinile noastre au înălțat ramuri de finic pentru a-l întâmpina triumfator, apoi cu mâinile noastre vom străpunge mâinile și picioarele sale pentru a-l pironi pe cruce. Aceasta înlănțuire paradoxala florii/patimă este tocmai pentru a ne aminti fragilitatea noastră, cuvintele și faptele noastre, chiar ipocriziile noastre. El a intrat în Ierusalimul sufletului nostru spunând: cunosc păcatul tău, greșelile tale, situația inimii tale, slăbiciunile tale, dar cu toate acestea Eu vin să te salvez!”.

 La final a fost transmisă binecuvântarea Preasfințitului Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea, precum și urările de Sfintele Sărbători.

Eugen Ivuț