„Ziua de 16 martie 2011 a fost una speciala pentru Seminarul oradean. În timpul serii s-a petrecut un fapt important ce a marcat viata unor fosti seminaristi. Este vorba despre hirotonirea în treapta diaconatului a sase ipodiaconi care în urma cu câtiva ani au absolvit Seminarul si Facultatea de Teologie Greco-Catolica. Acestia au fost: Gheorghe Seica, Vasile Pop, Marius Obreja, Florin Jula, Gabriel Vana si Narcis Licuta.
Preasfintitul Virgil Bercea a i-a hirotonit pe noii diaconi în cadrul Sfintei Liturghii a lui Ioan Gura-de-Aur, care a avut loc începând cu orele 18:00. Capela „Sfintii Trei Ierarhi” s-a dovedit a fi neîncapatoare pentru toti aceia care au dorit sa fie alaturi de cei sase diaconi la primul lor pas spre preotie.
În cuvântarea sa, P.S. Virgil s-a adresat diaconilor spunându-le ca momentul hirotonirii lor reprezinta o întâlnire cu Domnul. De asemenea, a mentionat si faptul ca Dumnezeu îl întâlneste pe om atât în momentele de fericire (de ex. momentul hirotonirii) cât mai ales în momentele de strâmtorare când omul pare parasit si sleit de puteri (de ex. cazul episcopilor martiri din temnitele comuniste).
Acest moment a fost unul deosebit pentru viata celor sase noi diaconi, dar si pentru Biserica Greco-Catolica, care are acum noi lucratori în via Domnului.