„Sâmbata, 19 martie 2011, comunitatea Parohiei Catedralei romano-catolice Sfântul Iosif din Bucuresti îsi va sarbatori hramul: „Sfântul Iosif, sotul Preasfintei Fecioare Maria, Patronul Bisericii Universale”. Sfânta Liturghie solemna va fi celebrata la ora 10.30 si va fi prezidata de Înalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti.
„Vom implora, în rugaciunile noastre, mijlocirea puternica a Sfântului Iosif, ocrotitorul Sfintei Familii din Nazaret, pentru familiile parohiei si ale arhidiecezei, care se afla în dificultati materiale, afective si spirituale. Asa cum facem în ultimii ani la fiecare Sfânta Liturghie, si mâine vom înalta rugaciuni staruitoare catre Bunul Dumnezeu pentru demolarea cladirii monstruoase (de 90 m înaltime) înaltata ilegal lânga zidurile lacasului sfânt, care pune în pericol viata crestinilor ce trec pragul Catedralei. Îi asteptam pe credinciosii, preotii, calugarii si calugaritele din Bucuresti si din Arhidieceza la aceasta mareata solemnitate” – a declarat Pr. Ioan Ciobanu, parohul Catedralei.
Catedrala Sfântul Iosif a fost construita între anii 1873-1884, dupa planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmidt, prin staruinta arhiepiscopului Ignazio Paoli; este cea mai cunoscuta biserica romano-catolica din Bucuresti, fiind în acelasi timp un monument de arhitectura, arta si spiritualitate de valoare nationala si europeana.