„Joi, 15 Noiembrie 2012, a avut loc prima întâlnire de Studiu Biblic pentru tineri la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea.
La întâlnire au fost prezenti 30 de tineri dornici sa aprofundeze Cuvântul Domnului. Studiul Biblic a început cu o rugaciune catre Spiritul Sfânt, iar apoi s-a prezentat pe scurt Biblia si importanta Studiului Biblic. Cartea Genezei a fost punctul de plecare spre primul pasaj biblic studiat. S-a facut o trecere rapida prin cele mai importante puncte din Vechiul Testament pentru a putea ajunge mai apoi la Evanghelia dupa Marcu, de unde a fost studiat primul pasaj si anume:
Chemarea primilor discipoli: Mc 1, 16-20
16 Trecând pe lânga Marea Galileii, i-a vazut pe Simon si pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând navodul în mare, caci erau pescari. 17 Isus le-a spus: «Veniti dupa mine si va voi face pescari de oameni». 18 Lasând îndata navoadele, l-au urmat. 19 Si, mergând putin mai departe, l-a vazut pe Iacob, fiul lui Zebedeu, si pe Ioan, fratele lui, reparându-si navoadele în barca. 20 El i-a chemat îndata, iar ei, lasându-l pe tatal lor, Zebedeu, în barca, împreuna cu zilierii lui, s-au dus dupa el.”
Pentru explicarea acestui fragment, pr. Antoniu, a folosit doua imagini reprezentative: o imagine a unei barci pe mare în timpul unei furtuni, iar a doua si cea care a ramas pe tot parcursul întâlnirii, icoana în care Isus îi cheama pe Petru si pe Andrei sa-l urmeze. Pe lânga utilizarea imaginilor fiecare a primit o foaie cu citatul biblic, un document despre lectura si interpretarea unui text si planul Evangheliei dupa Marcu. Dupa explicarea pasajului au urmat o serie de dezbateri pentru a gasi împreuna raspunsurile la întrebarile care s-au nascut în urma discutiilor. La final participantii au ramas sa se cunoasca mai bine continuând discutiile la un pahar de ceai.
Studiul Biblic este organizat de Biroul Pastoral împreuna cu parintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Întâlnirile sunt lunare, urmatoarea având loc pe 13 Decembrie, iar alaturi de tineri pot sa participe toti cei interesati de studiul biblic.