„Recent a vazut lumina tiparului cartea „Virginia Zeani în dialog cu Sever Voinescu”. Aparuta la Editura Galaxia Gutenberg, cartea, scrisa de Sever Voinescu, cuprinde marturisiri ale unui om daruit lumii de Dumnezeu si înzestrat tot de Dumnezeu cu har, talent si frumusete. Totodata, printre rândurile acestui roman descifram „destinul, geneza si împlinirea” uneia dintre marile voci ale secolului XX.
De-a lungul întregii sale cariere, soprana Virginia Zeani a fost calduros omagiata pentru calitatile sale exceptionale de dinamism teatral, vitalitate si sensibilitate. Vocea sa a demonstrat o mare flexibilitate, emisa cu o remarcabila competenta tehnica, extinsa de la notele calde pâna la cele înalte acute. Zeani cânta cu o impecabila frazare, cu o mare intensitate si convingere dramatica izbitoare.
„Atunci când scriu despre Virginia Zeani, nota un admirator, cuvintele sunt prea sarace pentru a exprima ce reprezinta aceasta zeita a cântecului pentru lume”.
P.S. Virgil Bercea, care a semnat prefata acestui roman, subliniaza faptul ca „orice talent este un «talent» daruit de Dumnezeu omului, pentru a-l folosi din plin în istorie. Cu atât mai impresionant este talentul de a participa la viata artistica, aceasta sublima manifestare a spiritului uman, prin care omul este chemat sa traiasca esteticul, frumosul, aceasta valoare superioara care ne prefigureaza frumusetea absoluta a lui Dumnezeu”.

Cartea poate fi comandata la:
Editura Galaxia Gutenberg
Str. Florilor nr. 11, cod 435 000, Târgu-Lapus, jud. Maramures
Telefon/Fax: 0040-262-385 786, Mobil: 0723-377 599
Email: contact@galaxiagutenberg.ro