„Vineri, 26 ianuarie, s-a desfasurat la Beius traditionala Noapte de Veghe (cea de-a 104-a) cu binecuvântarea Preasfintiei Sale, episcop Virgil Bercea.
Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” si-a deschis larg usile de la ora 18:00 pentru a primi în mijlocul ei credinciosi veniti din parohii mai îndepartate si apropiate: Timisoara, Bucuresti, Iasi, Târgu-Mures, Reghin, Bistrita, Baia-Mare, Satu-Mare, Oradea, Stei, Beius…
Programul spiritual a început cu recitarea Rozarului de catre copiii de la Oratoriul „Colt de Rai”, alaturi de membrii Reuniunii Mariane si toti cei prezenti.
Punctele centrale ale acestei nopti spirituale de veghere au fost Sfintele Liturghii. Prima Liturghie, cea greco-catolica a fost celebrata de Vicarul general al Eparhiei de Oradea, parintele Vatamanelu Mihai, alaturi de preotii prezenti. Cuvântul edificator de învatatura a îndemnat la o asumare a principiilor crestine în virtutea credintei si o rodire în spiritul iubirii. Prezenta parintelui Vatamanelu a constituit în fapt si prima vizita (în context pastoral liturgic) în mijlocul comunitatii locale, dupa cum a subliniat recunoscator parintele paroh Zima Zorel.
Dupa celebrarea Binecuvântarii Euharistice (parintele Licuta Narcis), a devotiunii „Calea Crucii” (parintele Sandor Gavril) si un cuvânt catehetic si elogiator al implicarii Bisericii locale în viata societatii (Darabaneanu Ioan), parintele paroh romano-catolic, Jitaru Anton, a celebrat Sfânta Liturghie înainte de miezul noptii. Ambele celebrari liturgice au fost animate de corul parohiei greco-catolice locale, alaturi de cel al parohiei locale romano-catolice, ambele sub dirijarea domnului Boldis Zoltan.
Miezul noptii a fost marcat printr-o Adoratie a Sfintei Euharistii celebrata de parintele Ghiurca Emil, la care au cântat Stein Marius alaturi de un grup din Zalau, moment care a încheiat prima parte a noptii de rugaciune.
Dupa agapa fraterna oferita prin bunavointa Reuniunii Mariane locale, programul spiritual a continuat cu celebrarea Rozarului (parintele Slobodnic Iosif), al Paraclisului (parintele Trifon Vasile) si alte devotiuni, în timpul carora si-au aratat disponibilitatea pentru spovezi, preotii Taichis Marius si Mihaies Iosif si ceilalti clerici prezenti.
Noaptea de Veghe s-a încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 05:00, dupa care cu binecuvântarea primita, credinciosii s-au reîntors la casele lor. Întregul program a fost difuzat de catre postul Radio Maria prin sârguinta parintelui Nichita Orest.
Urmatoarea Noapte de Veghe va avea loc în data de 16 martie în parohia Simleul-Silvaniei.