„Joi, 27 aprilie 2017, la sediul Academiei Române din Roma (Italia) a fost prezentata cartea: Quando la fede può costare la vita. La storia del medico francescano Martin Benedict – (Atunci când credinta poate sa coste viata. Istoria medicului franciscan Martin Benedict).

Cartea a fost scrisa de dr. Angelo Montonati si publicata la Editura Salomone Belforte&C., din Livorno.
La eveniment au fost prezenti autorul cartii, Angelo Montonati, Episcopul diecezei de Iasi, Mons. Petru Gherghel, Episcopul Greco-Catolic al diecezei de Oradea, Mons. Virgil Bercea, Vicarul general al Ordinului Fratilor Minori Conventuali, fr. Jerzy Norel, Postulatorul general, Fr. Damian-Gheorghe Patrascu, Vicarul provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, Fr. Sorin-Adrian Giurgi, Delegatul general CEFID si Vice-postulatorul cauzei de beatificare a Slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, Fr. Eusebio Bejan, alaturi de preoti, persoane consacrate si un numeros grup de laici, prieteni ai slujitorului lui Dumnezeu. Evenimentul a fost animat de cântece si alte compozitii muzicale dedicate lui si create de Fr. Emanuel Chiriches si Asociatia Culturala „Majores Balistarii Assisii”.
Dupa cuvintele de salut adresate de dr. Iulian Mihai Damian, coordonatorul activitatilor Academiei Române, de Fr. Sorin Giurgi si Ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun, E.S. Liviu-Petru Zapârtan, au urmat alte câteva interventii ce au ilustrat figura Slujitorului lui Dumnezeu.
Vice-postulatorul cauzei de beatificare a prezentat pe scurt figura si actualitatea medicului franciscan Martin Benedict: un om, un medic si un frate dedicat cu totul lui Dumnezeu, si care a stiu sa împleteasca minunat profesia lui nobila cu starea de crestin. Dr. Germina Nagât, directorul al Departamentului de Investigatii din cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.) a prezentat munca pe care un astfel de departament îl presupune.
Prof. Ornella Parolini, profesor de biologie aplicata la Universitatea Catolica a „Sfintei Inimi” din Roma, a dat o marturie personala despre exemplul pe care medicul franciscan Martin Benedict i l-a oferit stiind sa îmbine întelept activitatea sa de medic cu credinta sa, în cautarea aceluiasi adevar.
A urmat interventia dr. Guido Guastalla, directorul Editurii Salomone Belforte&C., care s-a aratat încântat ca o editura evreiasca a reusit sa contribuie la tiparirea unei asemenea carti si ca astfel a facut posibila cunoasterea figurii Slujitorului lui Dumnezeu si în mediul italian.
În cele din urma, autorul cartii dr. Angelo Montonati a relatat frumoasa poveste a compozitiei cartii, aratând cum exemplul de credinta si profesionalism al Slujitorului lui Dumnezeu l-au ajutat sa creasca în propria viata spirituala.
Seara s-a încheiat cu urarea moderatoarei Monica Leonetti Cuzzocrea de a-l vedea cât mai curând la cinstea altarelor pe Slujitorul lui Dumnezeu, Martin Benedict.

(traducere din limba italiana fr. Carol Daniel Sabau)
***
Fr. Damian-Gheorghe Patrascu este Postulatorul general al OFMConv.

Sursa: http://ofmconv.ro