„Respectând traditia papala, Papa Francisc a marcat sarbatoarea Botezului Domnului celebrând Liturghia în Capela Sixtina, cu aceasta ocazie botezând 34 de copii, parintilor lor spunându-le ca iubirea de acasa este prima cerinta pentru transmiterea credintei. „Daca acasa nu se vorbeste între parinti acea limba a iubirii, transmiterea credintei nu este atât de usoara, nu se va putea face. Nu uitati aceasta. Misiunea voastra este sa transmiteti credinta dar sa o faceti cu dialectul iubirii din casa voastra, din familie”, a spus Sfântul Parinte pe 7 ianuarie.

Sfântul Parinte a celebrat Liturghia ca în fiecare an în celebra Capela Sixtina, anul acesta administrând Sacramentul Botezului la 16 baieti si 18 fetite, copii ai unor angajati din Vatican. În scurta predica, rostita liber, el le-a spus parintilor ca ei fac primul pas în transmiterea credintei, apoi având nevoie de Duhul Sfânt sa intervina. „Singuri nu putem”, a spus el. „A putea transmite credinta este un har al Duhului Sfânt, posibilitatea de a o transmite; si pentru aceasta voi aduceti aici pe copiii vostri, pentru ca sa îl primeasca pe Duhul Sfânt, sa primeasca Treimea – pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfânt – care va locui în inimile lor.” Desigur, vor contribui si catehetii, care dezvolta „prima transmitere a credintei” facuta de parinti, „cu idei, cu explicatii”.

Copiii, a mai afirmat Papa, au propriul „dialect”. „Isus ne sfatuieste sa fim ca ei, sa vorbim ca ei. Noi nu trebuie sa uitam aceasta limba a copiilor, care vorbesc asa cum pot, dar este limba care îi place atât de mult lui Isus. Si în rugaciunile voastre fiti simpli ca ei, spuneti-i lui Isus ceea ce vine în inima voastra asa cum spun ei. Astazi o vor spune cu plânsul, da, asa cum fac copiii. Dialectul parintilor care este iubirea pentru a transmite credinta si dialectul copiilor care trebuie primit de parinti pentru a creste în credinta.” Pontiful a anuntat ca va continua ceremonia, explicând însa cu întelegere: „daca încep copiii sa tina concert este pentru ca nu sunt comozi, sau le este prea cald, sau nu se simt în largul lor, sau le este foame… Daca le este foame, alaptati-i, fara frica, dati-le sa manânce, pentru ca si acesta este un limbaj de iubire.”

Sursa: http://www.catholica.ro