„Sfârsit de restrictii privind circulatia religioasa, o concluzie la negocierile de lunga durata între Sfântul Scaun si Israel, realizarea unei paci juste – doua popoare, doua state – a proteja vietile, demnitatea, drepturile si libertatea religioasa a tuturor în Orientul Mijlociu. Aceasta este cererea episcopilor din UE, SUA si Canada, membrii de coordonare ai conferintelor episcopale în sprijinul Bisericii din Tara Sfânta si Adunarii Episcopilor Catolici din Tara Sfânta (HLC 2011), în ultima zi a vizitei lor anuale de solidaritate la Ierusalim.
Într-un comunicatul final lansat ieri, cei noua episcopi semnatari si-au reafirmat angajamentul de a se ruga cu si pentru populatia locala crestina, invocând o pace justa pentru a proteja drepturile si demnitatea tuturor celor din regiune. Apoi au încurajat pelerinajele în Tara Sfânta.
Grupul de coordonare si-a reafirmat, de asemenea, sprijinul si solidaritatea pentru „cei care vor cu disperare sa gaseasca modalitati de a contribui la o situatie mai dreapta si pace acolo unde vad teama si neîncredere, chiar ura si distrugere”.
Episcopii din UE, SUA si Canada, referindu-se la vizita lor la prim-ministrul palestinian Salam Fayyad, au încurajat liderii si oamenii din Tara Sfânta sa sprijine eforturile de pace.
„Ne rugam ca Domnul sa binecuvânteze poporul sau cu pace, în special pe pamântul pe care toti îl numim sfânt”, au concluzionat episcopii.