„La o luna de la Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic organizata la Satu Mare, referentii de tineret ai diferitelor Dieceze si Eparhii catolice din România, preotii mandatati pentru pastoratia tineretului, împreuna cu o parte dintre voluntari, au evaluat succesul evenimentului. Astfel, între 3 si 5 septembrie, în casa comunitara din Ardud Vii s-a discutat în special despre aptitudinile voluntarilor, ale animatorilor si ale catehetilor, despre succesul comunicarii interne, reusita programelor, calitatea mâncarii si a locurilor de cazare.

Privind la cele afirmate la întâlnirea de evaluare si tinând cont de rezultatele chestionarelor online, completate de participantii la INTC din Satu Mare, se poate conclude ca a fost o întâlnire reusita. Tot între concluzii trebuie amintite acele aspecte de care viitorii organizatori vor tine cont. Asadar, la INTC din 2021 se recomanda ca sa se puna mai mult accent pe formarea voluntarilor si în special a animatorilor; sa se ofere mai mult spatiu corurilor de tineret ale Diecezelor, care sa poata cânta si în cadrul Sfintelor Liturghii; sa se dea ocazia formatiilor compuse din tineri participanti sa evolueze pe scena întâlnirii… La fel a fost consens în privinta mentinerii limbii maghiare lânga cea româna, ca o a doua limba oficiala a întâlnirii si privind lucrarea în continuare la echilibrul între cele doua limbi.

Cu evaluarea din Ardud Vii, biroul de tineret al Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare a predat sarcinile de prim organizator, multumind tuturor pentru buna colaborare. Urmatoarea întâlnire a referentilor de tineret va avea loc între 11 si 13 martie la Bucuresti, iar urmatoarea Întâlnire Nationala a Tineretului Catolic va fi organizata de Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras.

Sursa: https://www.catholica.ro