„Cu ocazia centenarului aparitiilor stigmatelor Sfântului Pius din Pietrelcina, cunoscut ca Padre Pio, Papa Francisc va merge sâmbata, 17 martie a.c., în vizita pastorala la Pietrelcina, în Dieceza italiana de Benevento, si la San Giovanni Rotondo, în Dieceza de Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo, la 50 de ani de la moartea acestui îndragit sfânt, informeaza Radio Vatican.

Potrivit programului vizitei, Pontiful va calatori cu elicopterul, sosirea la Pietrelcina fiind prevazuta pentru ora 8 dimineata. Sfântul Parinte se va opri mai întâi la locul unde Sfântului Pius din Pietrelcina, preot din Ordinul Franciscan al Fratilor Minori Capucini, a primit stigmatele, iar mai apoi se va întâlni cu un grup de credinciosi în piata alaturata Aulei liturgice din Piana Romana, o suburbie a localitatii Pietrelcina.

La ora 9.30, programul prevede aterizarea la San Giovanni Rotondo, unde papa Francisc va vizita sectia de Oncologie Pediatrica a spitalului „Casa Sollievo della Sofferenza” (Casa Usurarea Suferintei). Ulterior Pontiful va merge la Sanctuarul Santa Maria delle Grazie (Sfânta Maria a Harurilor), unde va saluta comunitatea calugarilor capucini si se va reculege în rugaciune la moastele Sfântului Pius din Pietrelcina si în fata Crucifixului stigmatelor.

Va prezida apoi Sfânta Liturghie pe esplanada bisericii Sfântul Pio. Programul prevede, la finalul vizitei, schimbul de saluturi cu autoritatile si cu unii credinciosi, revenirea la Vatican fiind programata pentru ora locala 14.

Sursa:http://ro.radiovaticana.va