„Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea a fost gazda celei de a V-a editii a Festivalului de Muzica Sacra Francisc Hubic, organizat de Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-catolica, Oradea, în parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor.
La editia din acest an, au participat: Corala Francisc Hubic, a Catedralei Sfântul Nicolae acompaniata de Cvartetul Varadinum, dirijor Irinel Bajenaru Oros, Corul de camera Fiat Lux, dirijor Antonia Monica Nica, Corul l’Annunciazione, dirijor Radu Muresan, Corul Schola Cantorum, dirijor Radu Muresan, Asociatia Corala Ioan Busita a Parohiei Beius, dirijor Constantin Sava, Corul Facultatii de Muzica din Oradea, dirijor Valentin Lazar, Orchestra Facultatii de Muzica din Oradea, dirijor Tudor Ciupeiu, precum si solistii Marian Boboia, Gheorghe Hausmann si Thomas Osvald.
Un moment de prima auditie a fost Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur pentru cor barbatesc, compusa de preotul si compozitorul Francisc Hubic, ea fiind prezentata de conferentiarul universitar dr. Zorica Maria Pitic din cadrul Facultatii de Muzica din Oradea.
Preasfintitul Virgil a înmânat dirijorilor Diploma „Francisc Hubic” pentru contributia adusa la promovarea muzicii sacre. La eveniment a fost prezent si P.S. Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea.