„În perioada 1 – 2 octombrie s-a desfasurat la Zalau Întâlnirea anuala a Consiliului Director National AGRU. La eveniment au participat 16 delegati AGRU din Eparhia de Maramures, Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla si din Arhieparhia de Alba-Iulia si Fagaras. Acestora li s-au alaturat si responsabili AGRU din cele 3 protopopiate ale vicariatului, respectiv din Simleu, Zalau, Supur, însotiti de Vicarul foraneu al Salajului, pr. Gheorghe Turcas, si protopopul de Simleu, pr. Bodea Nicolae. Întâlnirea a fost gazduita de Parohia „Sfânta Familie”, reprezentata prin parintele paroh Valer Parau.
Tema Întâlnirii a fost Laici în serviciul Bisericii si mottoul: Faceti-va o datorie de a trai în pace, de a va vedea de treburile voastre, asa cum v-am pus în vedere, ca purtarea voastra sa fie vrednica de cinste în ochii celor din afara (1 Tes 4, 11-12).
Unul dintre obiectivele principale a fost centralizarea rezultatelor recensamântului parohiilor unde AGRU exista si este functional, respectiv cunoasterea numarului de membri activi, definitivarea Calendarului asociativ 2010-2011, pregatirea pentru participarea la Întâlnirea AGRU – ASTRU care va avea loc între 19 si 21 noiembrie la Cluj-Napoca.
La finalul lucrarilor s-a stabilit ca urmatoarea întâlnire a Consiliului Director National AGRU sa aiba loc în perioada 27-28 mai 2011. Locul unde se va desfasura întâlnirea va fi anuntat ulterior.