„În perioada 19-24 aprilie se desfasoara la Ateneul Pontifical Regina Apostolorum din Roma, a cincea editie a cursului intensiv despre exorcisme si rugaciuni de eliberare, organizat de Institutul Sacerdos în colaborare cu Grupul de cercetare si informatie socio-religioasa (GRIS) din Bologna.
Tematica exorcismelor implica mai multe discipline, iar conferentiarii relatori sunt alesi dintre cei mai buni specialisti din domeniile respective. E.S. Mons. Luigi Negri, Episcop de San Marino a inaugurat cursul luni dimineata, urmând apoi conferintele care au prezentat tematica exorcismelor din punctul de vedere al antropologiei, sociologiei, psihologiei si, de asemenea, aspecte teologice, canonice, liturgice, spirituale si pastorale pe care le implica acest minister. Nu se vor marginaliza aspectele criminologice si legale, ce vor fi prezentate de avocati si specialisti în domeniu.
O importanta deosebita a avut-o relatarea parintelui Francesco Bamonte, actualul exorcist al Romei, precum si a parintelui Tommaso Torres, exorcist, care, pe lânga aspectele spirituale si pastorale legate de exorcisme, la finalul cursului vor face si marturii, lasând loc întrebarilor si discutiilor cu participantii la curs.
Fenomenul satanismului a fost prezentat de catre doi specialisti psihologi care au evidentiat influenta cutremuratoare pe care acesta o are mai ales în rândul tinerilor.
Participantii la acest curs sunt de regula preoti de vârste diferite, majoritatea exorcisti numiti de catre episcopii lor, dar si laici/laice (medici, psihologi) cu un interes aparte vizavi de acest subiect.
Printre participantii la curs se afla si pr. Marian Bojor, Diaconul Gabriel Marian Marincas, ipodiaconul Andrei Claudiu Hrisman din Eparhia de Cluj-Gherla si pr. Anton Vasile Cioba din Eparhia de Oradea Mare, toti patru fiind studenti la diferite Universitati Pontificale din Roma, locuitori ai Colegiului Pontifical Pio Romeno.
Este prevazuta de asemenea, si prezenta parintelui Gabriele Amorth, exorcist faimos la nivel mondial pentru marele interes si rolul important ce l-a avut si îl are în redescoperirea ministerului exorcismelor în Biserica Catolica. Este fostul exorcist oficial al Romei. O parte din multele carti scrise de el sunt traduse, ori în curs de traducere si în limba româna, fiind editate de Editura IHTYS din Oradea.