„Peste 200 de pelerini din Spania, din localitatile Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona si Zaragoza, au participat, însotiti de pastorii lor, în ziua de 26 aprilie 2009, la cea de-a treia editie a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad.
Binecunoscutul cântec marian „În asta zi frumoasa” a suferit o mica modificare anul acesta: în asta zi „ploioasa”… deoarece chiar asa a fost.
În ciuda faptului ca vremea se anuntase ploioasa, în ciuda faptului ca este criza, iar aceasta îsi spune cuvântul la momentul luarii hotarârii de a face o cheltuiala sau nu, si anul acesta au fost numerosi participantii la cea de-a treia editie a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad. Cei aproximativ 200 de pelerini au venit, însotiti de pastorii lor, din Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona si Zaragoza.
Desi ploaia nu a contenit sa cada, acest lucru nu a constituit un motiv suficient pentru ca procesiunea obisnuita cu icoanele românesti reprezentând-o pe Maica Domnului în ambele viziuni, rasariteana si apuseana, sa nu aiba loc. Cei desemnati a le purta în procesiune, de la intrarea în incinta sanctuarului pâna la altarul în fata caruia au fost asezate pe toata durata pelerinajului, au avut grija ca umbrelele sa le protejeze de ploaie si în acelasi timp sa poata permite sa fie contemplata frumusetea lor.
Dupa salutul adresat tuturor pelerinilor a urmat un program de spovezi pâna la ora 13.00, când a fost celebrata sfânta Liturghie la care au luat parte, pe lânga pr. Paul Budau – responsabilul comunitatii catolice românesti din Zaragoza si pr. Adrian Burca – responsabilul comunitatii catolice românesti din Lerida, alti trei preoti, doi spanioli si unul român, greco-catolic, pr. Claudiu Sferle – responsabil al comunitatii greco-catolice românesti din Calahorra – Logrono.
Ceilalti doi preoti spanioli, pr. Javier Quesada si pr. Manuel Garcia de Madariaga, îsi vor începe în curând misiunea de împartasire si inserare a spiritului si carismei Opus Dei în tara noastra, în Arhidieceza de Bucuresti. Ei au dorit sa ia parte alaturi de pelerinii români la acest pelerinaj tocmai pentru a învata cât mai multe din spiritul si felul nostru specific de a ne trai si manifesta credinta si iubirea fata de Mama noastra cereasca.
Pelerinajul s-a încheiat cu recitarea Rozariului si binecuvântarea euharistica de la ora 17.00, cu un cer mai senin decât la început si, cu siguranta, cu o inima si un suflet mai bogate în harurile si binecuvântarile ceresti pe care Maica Domnului le-a mijlocit pentru noi toti de la bunul Dumnezeu.