„În perioada 24-26 aprilie a avut loc la Oradea o noua sesiune de lucru a Universitatii de vara a Asociatiei Generale a Românilor Uniti Greco-Catolici (AGRU). Evenimentul a fost ocazionat de împlinirea a 80 de ani de la înfiintarea AGRU (1929-2009) si a fost organizat de AGRU Eparhial Oradea si AGRU National al Arhiepiscopiei Majore de Alba Iulia si Fagaras.
La Universitatea de vara au participat responsabili si membri AGRU din toate episcopiile, precum si o serie de invitati.
Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Virgil Bercea si preotii prezenti la eveniment au tinut un parastas în memoria înaintasilor si fondatorilor AGRU (ÎPS Vasile Suciu si Alexandru Nicolescu, dr. Valer Pop, dr. Danila Papp, pr. Ion Agârbiceanu, pr. Aloise Tautu etc., dar si în memoria preasfintitilor Valeriu Traian Frentiu si Ioan Dragomir, morti în data de 25 aprilie.
Tema întâlnirii a fost „Apostolatul laic în Biserica Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica”. Despre AGRU si Eparhia de Oradea au vorbit invitatii: dr. Alin Tat, prof. Iudita Caluser, prof. Blaga Mihoc, prof. Corneliu Craciun. Momente din istoria AGRU la nivel national au fost prezentate de preotul profesor Anton Rus si prof. univ. dr. Ion Buzasi, din Blaj. În cadrul acestui eveniment, Constantin Pantis a prezentat reorganizarea comitetului director al AGRU Eparhial Oradea.
Participantii au vizitat si Manastirea Adormirea Maicii Domnului, precum si Catedrala din Oradea.
Lucrarile s-au încheiat cu sedinta de concluzii.