„În data de 14.03.2009 a avut o noua sesiune de lucru a Subcomisiei pentru Învatamânt Preuniversitar din cadrul Comisiei Sinodale de Educatie Catolica, desfasurata la Facultatea de Teologie Oradea, sub presedintia Preasfintitului Virgil Bercea. La sesiune au participat: Jula Florin – secretarul comisiei, prof. Angela Mosneag, sora Maria Fodoca, pr. Fârte Ioan, prof. Nicoleta Martian, prof. Cioica Luminita, prof. David Otilia, prof. Dana Bodea, prof. Cristea Andrei, prof. Mina Morar, sora Ligia Man, prof. Dura Ana, pr. Silviu Bindea si prof. Daniela Periam.
Ordinea de zi a cuprins, între altele, analizarea propunerilor privind revizuirea programei scolare la clasele I-XII, discutarea planului cadru si a curricumului diferentiat pentru specializarea teologie greco-catolica, analizarea modului în care pot fi finalizate manualele de religie greco-catolica. S-a stabilit ca olimpiada de religie, faza nationala sa se desfasoare la Zalau în perioada 9-10 mai 2009. De asemenea, vor fi organizate la Oradea un curs de perfectionare pentru profesorii de religie în colaborare cu Casa Corpului Didactic a judetului Bihor, precum si exercitii spirituale pentru profesorii de religie în perioada 31-02 august 2009.
În scurt timp vor fi tiparite doua lucrari, si anume: „Ghidul de practica pedagogica”, elaborat de prof. Nicoleta Martian si „Ghidul profesorului de religie”, elaborat de un colectiv de profesori.