„În data de 9 martie 2009 s-a celebrat la Catedrala greco-catolica Sfântul Nicolae din Oradea o liturghie arhiereasca de catre Excelenta Sa, nuntiul apostolic Mons. Francisco-Javier Lozano, reprezentant al Sfântului Parinte Papa Benedict al XVI-lea în România, ambasadorul Vaticanului în România, preasfintitul Virgil Bercea, episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea, doi preoti romano-catolici din Italia si alti zece preoti greco-catolici din Oradea.
Raspunsurile au fost date de catre corul Liceului Teologic greco-catolic din Oradea condus de profesoara Monica Nica si de catre studentii Seminarului Teologic greco-catolic din Oradea.
În cuvântul sau, Excelenta sa a amintit de istoria dramatica recenta a Bisericii greco-catolice din România, de episcopii ei martiri si de miile de preoti si de credinciosi care au suferit persecutiile regimului dictatorial comunist si care s-au jertfit pentru credinta. Adresându-se celor peste 350 de elevi ai liceului, prezenti la Liturghie, a spus: „Cunoasterea trecutului este importanta, dar mai important este sa facem planuri de viitor. Evanghelia ne cheama sa fim atenti fata de cei mai saraci si mai nevoiasi. Prezenta voastra aici arata preocuparea Bisericii greco-catolice fata de formarea tinerilor. Acesta este un semn de speranta pentru un viitor mai bun”.
La sfârsitul Liturghiei, Excelenta sa a daruit tuturor celor prezenti binecuvântarea Sfântului Parinte, în limba latina.