„Duminica, 12 februarie 2012, s-a celebrat la Londra prima Sfânta Liturghie pentru credinciosii greco-catolici români. Din încredintarea Preasfintitului Parinte Virgil, episcop de Oradea si responsabil cu pastorala diasporei, Liturghia a fost slujita de parintele Eduard-William Fartan, însarcinat cu organizarea Misiunii Române la Londra. Liturghia, la care cu drag au venit multi români, mai cu seama din Tara Oasului si din Maramures, s-a slujit în biserica Manastirii parintilor franciscani minoriti din zona Stratford, în partea de Est a capitalei britanice, zona intens locuita de români.
Raspunsurile la Liturghie au fost date de un grup de credinciosi inimosi. Sufletul acestui grup a fost doamna Andrada Maria Brisc, originara din Bihor, organista si profesoara de pian si canto în capitala britanica.
La Sfânta Liturghie a participat Monseniorul John Armitage, vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Brentwood – în care ia nastere Misiunea – si membru al Comisiei pentru pastorala Migrantilor din Londra. A participat si a concelebrat si parintele Vasile Orghici, preotul comunitatii române din Dublin, care a vizitat adesea, de-a lungul timpului, pe credinciosii români din Londra si a sprijinit în mod decisiv realizarea acestui eveniment. În cuvintele lor, placut impresionati de afluenta credinciosilor la aceasta prima Liturghie, cei doi au subliniat necesitatea pastoririi românilor din Londra si au exprimat sperantele ce se leaga de aceasta misiune. Monseniorul Armitage a împartasit tuturor celor prezenti binecuvântarea din partea celor trei episcopi catolici din aria metropolitana londoneza.
Începând de duminica, 19 februarie 2012, si în fiecare duminica si sarbatoare Liturghia greco-catolica româneasca va avea loc la orele 12:30 în biserica „Our Lady of Compassion” în zona Newham, Green Street, Upton Park, London E13 9AX. Preotul Misiunii poate fi gasit în fiecare zi la adresa de mai sus sau la numarul de telefon +44 740 503 5129.
Mai multe amanunte despre Misiunea Româna la Londra puteti obtine si de pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/pages/Misiunea-Rom%C3%A2n%C4%83-la-Londra/153063284808028?ref=ts&sk=wall