Miercuri, 5 iunie a.c., în luna dedicată devoțiunii creștine a Inimii Preasfinte a lui Isus, papa Francisc a anunțat publicarea, în luna septembrie a.c., a unui document despre cultul liturgic adus Inimii lui Isus. Documentul despre iubirea lui Dumnezeu își dorește să contribuie astfel „la parcursul de reînnoire bisericească” și să spună „ceva semnificativ lumii care pare că și-a pierdut inima”.

La audiența generală de miercuri, 5 iunie a.c., papa Francisc a spus romanilor și pelerinilor că pregătește un document dedicat cultului liturgic al Inimii Preasfinte a lui Isus, care va fi publicat în luna septembrie a anului curent.

Papa Francisc: „Parcurgem acum această lună dedicată Inimii Preasfinte a lui Isus. Pe 27 decembrie, anul trecut, s-au împlinit 350 de ani de la prima manifestare a Inimii Preasfinte a lui Isus Sfintei Margareta Maria Alacoque. Cu acea ocazie, a început o perioadă de celebrări care se va încheia pe 27 iunie de anul viitor. De aceea, sunt bucuros că pregătesc documentul care adună reflecțiile prețioase cu textele precedente ale magisteriului și ale lungii istorii care datează din Sfintele Scripturi pentru a propune din nou astăzi, întregii Biserici, acest cult de o frumusețe spirituală îmbelșugată. Cred că ne va face foarte bine să medităm asupra diferitelor aspecte ale iubirii Domnului care pot ilumina drumul de reînnoire bisericească, dar să spună ceva semnificativ și lumii care pare că și-a pierdut inima. Vă cer să mă însoțiți cu rugăciunea în acest timp de pregătire cu intenția de a face public acest document în luna septembrie a acestui an”. 

 Vatican News – pr. Adrian Dancă