Biserica noastră ieri, astăzi și în viitor” este titlul conferinței la care Parohia Greco-Catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Haieu – Băile „1 Mai” în colaborare cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea, vă invită să luați parte duminică, 3 decembrie a.c., de la ora 11.30. Evenimentul dorește să marcheze împlinirea a 75 de ani de la desființarea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în 1948, evocând totodată realizările acestei Biserici după revenire și perspectivele ei de viitor. Conferința va avea loc la finalul Sfintei Liturghii celebrată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea, în biserica greco-catolică din Băile „1 Mai” și va fi susținută de pr. prof. Ioan Fărcaș.

„Evocăm tristul eveniment din 1948, dar evocăm cu bucurie marea Milostivire a bunului Dumnezeu, Care a binecuvântat Biserica noastră și a adus-o la viață. Printre acestea: evocarea anului 1990-1991, când mitropolitul Alexandru Todea, după ce a intrat în Catedrala din Blaj – Catedrală ce aparține de drept Bisericii noastre – a fost creat cardinal de Papa Ioan Paul al II-lea, urmată de numiri de episcopi în centrele episcopale greco-catolice și crearea Arhiepiscopului Major al Bisericii Române Unite cu Roma, PF Lucian Mureșan, cardinal.”

Acestea și multe altele, vor fi evocate în duminica a treia a Postului Crăciunului, pornind de la  cuvântul Evangheliei, a pildei Vindecării orbului din Ierihon, care ne arată una dintre minunile lui „Isus, cel de ieri, astăzi și în veci”.

Conferința este organizată de Consiliul Parohial, în colaborare cu ASTRU Oradea – tineri a căror prezență marchează prezentul și viitorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Vă așteptăm cu bucurie!

pr. Ștefan Madarasi
administrator parohial