În seara zilei de miercuri, 2 martie 2022, s-a desfăşurat în mediul on-line întâlnirea de lucru a Comisiei de tineret a Eparhiei greco-catolice de Oradea, alături de care au fost Părinţi protopopi, Părinţii preoţi responsabili cu pastoraţia copiilor şi a tinerilor în protopopiate şi membrii Biroului Pastoral.
Preasfinţitul Virgil Bercea a ţinut să-i salute pe tineri, felicitându-i pentru implicarea lor.
Părintele Popa Paul, director al Biroului pastoral, le-a amintit tinerilor de acel ,,da” pe care l-au spus Domnului la întâlnirea de la Sânmartin, le-a explicat tinerilor importanţa misiunii lor în Biserică, arătându-le felul în care această activitate va continua în acest an pastoral şi punând accent pe valoarea implicării lor. ,,Misiunea voastră, şi a noastră ca echipă, este dificilă uneori, fiindcă tinerii au multe provocări, dar, dacă ne punem în grija lui Dumnezeu, reuşim să facem lumea mai bună, propunând tinerilor să trăiască într-un mediu mai bun, mai frumos şi mai curat !”
În continuare, Părintele Popa Paul şi Ramona Dragoş au prezentat detalii legate de activităţile pentru tineri, cuprinse în Calendarul pastoral al acestui an, respectiv: Cateheze on-line cu invitaţi speciali, Calea Crucii on-line cu toate protopopiatele împreună, pe parcursul Postului Mare, Exerciţii spirituale pentru tineri în protopopiate, Întâlnire formativă cu Comisia de Tineret, asociaţiile şi grupurile de tineret la Oradea, în 2 aprilie 2022, Întâlnirea Eparhială a Copiilor la Don Orione în 28 mai 2022 şi Universitatea de Vară la Oradea, între 4 și 7 iulie 2022.
Prima activitate care urmează în Calendarul pastoral, adresată tinerilor, este Cateheza on-line al cărei invitat special este cunoscutul Mihai Morar, prezentator şi realizator radio, care va vorbi pe tema: ,,Ce piedici întâmpinăm în viaţa de credinţă, ce modele alegem?” Prin astfel de activități tinerii vor fi în contact cu persoane cunoscute ale zilelor noastre, care astăzi spun ceva societății și care pot să-i ajute pe aceștia să devină mai educați și mai culți.
A urmat partea dedicată întrebărilor, părerilor și discuțiilor. Tinerii și-au spus părerea și au fost sfătuiți să se întâlnească între ei, să colaboreze și să facă o bună promovare a activităților în rândul celor de vârsta lor. ,,Am dori ca această Comisie de Tineret a eparhiei noastre să fie ca și o undă care, odată pornită, să aibă efect în anturajul acestora, să impacteze și să miște lucrurile din loc, încât să devină unda speranței și a bucuriei.”

Laura Ologu

Biroul Pastoral