Înainte de rugăciunea „Angelus”, de duminică, 16 iulie a.c., papa Francisc s-a întâlnit, în Sala Clementină, din Palatul Apostolic, cu un grup de tineri pelerini argentinieni, din Dieceza de Cordoba, care vor participa la Ziua Mondială a Tinerilor, de la Lisabona.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Vatican News – 16 iulie 2023.

Spunându-le că ei, asemenea a mii de tineri care vor participa la Ziua Mondială a Tinerilor, dau viață motto-ului care-i unește, ridicându-se, asemenea Fecioarei Maria, și pornind în grabă în întâmpinarea altora (cf. Lc 1,39), pontiful a observat că ceea ce-i identifică  pe toți este „tricoul”, „tricoul credinței și al iubirii față de Dumnezeu și față de frați și surori”.

Pontiful i-a întrebat dacă sunt conștienți de faptul că se pregătesc să joace” un campionat mondial” foarte special, „un meci amical în care nu există învingători sau învinși, ci câștigăm cu toții”, deoarece „atunci când ieșim din noi înșine și ne întâlnim cu ceilalți, când împărtășim – adică atunci când dăm ceea ce avem și suntem deschiși să primim ceea ce ne oferă ceilalți – când nu respingem pe nimeni; atunci suntem cu toții câștigători și putem ridica împreună cupa fraternității„.

Papa Francisc i-a încurajat să trăiască intens această Zi Mondială a Tinerilor, care îi „va îmbogăți cu o mare diversitate de chipuri, culturi, experiențe, expresii și manifestări diferite ale credinței noastre”. „Dar” – a continuat – „mai presus de toate, veți putea trăi în profunzime dorința lui Isus: să fim „una” pentru ca lumea să creadă (cf. In 17,21), iar acest lucru vă va ajuta să dați mărturie despre bucuria Evangheliei atâtor alți tineri care nu găsesc sensul vieții sau care au pierdut calea de urmat”.

Sursa: Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Vatican News – 16 iulie 2023.

Foto: Papa Francisc la întâlnirea cu un grup de tineri argentinieni din Dieceza de Cordoba – Sala Clementină, 16. iulie 2023  (VATICAN MEDIA Divisione Foto)