Catedrala catolică din Madrid a găzduit un eveniment de excepție în ziua preluării de către Regatul Spaniei a Președinției Consiliului Uniunii Europene, un concert de Muzică Sacră susținut de români stabiliți în Spania, majoritatea din Comunitatea Madrid.
Peste 1.500 de persoane, români, spanioli și numeroși turiști au participat la un act cultural care a scos în evidență doi pilaștri fundamentali ai Uniunii Europene: cultura și spiritualitatea.
În mesajul său, ambasadorul României la Madrid, George Bologan, a menționat: „muzica ne înalță, cultivă latura noastră spirituală, trezește sentimente pentru frumos, iar muzica sacră traduce misterul. Este o onoare pentru comunitatea românească să fie găzduită în catedrala Almudena din Madrid și să participe la dialogul cultural și spiritual al Europei.
Pentru a avea o Uniune Europeană puternică avem nevoie să ne cultivăm identitatea clădită pe spiritualitate și cultură. Europa nu este doar economie și finanțe, înseamnă și simboluri și trăiri profunde care au pătruns viguros țesutul continentului nostru și care azi fac să ne simțim o comunitate umană unită”.
Un eveniment prin care românii în mod inedit și original au dat un mesaj de solidaritate spirituală europeană, caldă și pacificatoare prietenilor spanioli, participând astfel la deschiderea Președinției spaniole la UE.
Manifestarea a fost posibilă datorită implicării Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), președinte Daniel Țecu, DRP și cu sprijinul Arhiepiscopiei Catolice din Madrid.
Sursa: Ambasada României în Spania