Ieri, 16 iunie 2022, s-a încheiat prima serie de exerciții spirituale pentru preoții Eparhiei de Oradea, desfășurate pe parcursul a trei zile, locația fiind Sanctuarul eparhial Maica Domnului din Oradea. Sub îndrumarea și cu ajutorul Părintelui Iosif Bisoc OFMConv., vicar parohial al sanctuarului, preoții prezenți au putut parcurge un frumos periplu prin cuvintele Sfintei Scripturi, tema principală a exercițiilor fiind Sinodalitate și preoție: reflecții scripturistice. Temele sinodalității și a preoției au fost în centrul meditațiilor profunde și prezentate cu multă fluiditate și entuziasm de către Pr. Iosif Bisoc, punctele analizate fiind:

  • Sinodalitate – noțiuni introductive;
  • Sinodalitate și comuniune;
  • Sinodalitate și fraternitate;
  • Sinodalitate și misiune;
  • Sinodalitate și solidaritate;
  • Sinodalitate și fraternitate.

Liturghiile de dimineață au fost celebrate de către Părintele vicar general Mihai Vătămănelu OFMConv., care a adus binecuvântarea și salutul Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea care din motive obiective nu a putut fi în mijlocul preoților săi.

La sfârșitul ultimei meditații, Părintele vicar cu preoții Antoniu Chifor a mulțumit, în primul rând, lui Dumnezeu că după anii de pandemie în care preoții nu s-au putut întâlni, am reușit să ne vedem și să stăm împreună într-un număr atât de mare. Mulțumirile s-au îndreptat și spre episcopul locului, PS Virgil, spre Părintele Iulian Robu, parohul sanctuarului, spre întreaga comunitate franciscană care ne-a primit cu o extraordinară ospitalitate, spre Trattoria Seminari care s-a ocupat de partea culinară, și nu în ultimul rând preoților care au arătat disponibilitate și deschidere pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime.

Încheiem prin ultimele cuvinte ale Părintelui Bisoc: Dumnezeu să-i bincuvânteze pe toți preoții și pe toți cei dragi ai lor!

Biroul de Presă