„Mons. Becciu va prelua efectiv noul oficiu de prefect al Congregatiei pentru cauzele sfintilor dupa trecerea lunii august, ramânând între timp, pâna pe 29 iunie 2018, în functia de substitut la Sectia de Afaceri Generale a Secretariatului de Stat.
Adrian Danca – Cetatea Vaticanului

Vatican News – 26 mai 2018. Sfântul Parinte l-a numit prefect al Congregatiei pentru cauzele sfintilor pe arhiepiscopul Giovanni Angelo Becciu, substitut pentru Afacerile Generale din cadrul Secretariatului de Stat al Sf. Scaun.

Mons. Becciu va prelua efectiv noul oficiu de prefect al Congregatiei pentru cauzele sfintilor dupa trecerea lunii august, ramânând între timp în functia de substitut la Secretariatul de Stat pâna pe 29 iunie 2018 si continuând misiunea de delegat special al papei Francisc pe lânga Ordinul Suveran de Malta.

Nascut în 1948 în Sardinia, a fost sfintit preot în 1972. Dupa doctoratul în drept canonic, a intrat în serviciul diplomatic al Sf. Scaun în 1984. A prestat serviciul diplomatic la nuntiaturile apostolice din diferite tari, iar în 2001 a fost numit de Sfântul Ioan Paul al II-lea nuntiu apostolic în Angola, São Tomé si Príncipe. În 2009 a fost transferat de Benedict al XVI-lea la nuntiatura apostolica din Cuba, iar doi ani mai târziu a fost numit substitut la Sectia de Afaceri Generale a Secretariatului de Stat.

Mons. Becciu a fost numit cardinal de papa Francisc pe 20 mai a.c., urmând sa primeasca bereta de cardinal la consistoriul din 29 iunie 2018. Cunoaste limbile franceza, engleza, spaniola si portugheza.

Sursa: https://www.vaticannews.va