În ultimele două săptămâni, în ciuda căldurii toropitoare, lucrările au continuat în ritm alert. În această perioadă a fost lețuită partea veche a bisericii și s-a bătut șindrilă pe laturile de S, E și N în proporție de aproximativ 60%. Tot acum s-a lucrat la șarpanta adăugirii bisericii, care a fost finalizată la sfârșitul acestei săptămâni, începându-se totodată, bătutul lețurilor pe această secțiune.

Vineri, 29 iulie, ne-am bucurat de vizita domnilor Radu Mârza, dr. conf. univ. și Cosmin Rusu, dr. lector univ., de la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Le mulțumim pentru susținerea activității Ambulanței pentru Monumente Sălaj în cadrul specializării Turism cultural, specializare pe care o coordonează.

Voluntari: Horia Lungescu, Andrei Zaraf, Sergiu Silivestru, Alexandra Focşa, Radu Prundeanu, Ada Răboj, Stefan Nastasa, Bogdan Botoi, Sebastian Bandici, Tania Mirela Criste, Mátyás Eduárd.

Echipa Ambulanța pentru Monumente: Valeria Lehene, Madalina Varga, Tudor Bonta, Bogdan Pintea, Corina Caraba și Bogdan Ilieș

Meșter: Vasile Pop

Ucenic: Adrian Katona

Ambulanţa pentru Monumente este un proiect sprijinit de ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation, proiectul fiind inițiat de Asociația MONUMENTUM și coordonat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC.

Finanţatori: Profi Romania, partener strategic al proiectului Ambulanţa pentru Monumente, Dedeman şi The Prince’s Foundation.

Sursa: Ambulanța pentru Monumente Sălaj