„La 24 octombrie 2015 Prea Sfintitul Alexandru Mesian însotit de mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizita pastorala în localitatea Bocsig (Jud. Arad). Este a saptea vizita pastorala pe care Prea Sfintitul o face în aceasta localitate. Ultima vizita pastorala a PS Alexandru în aceasta parohie a avut loc, în urma cu trei ani când a luat fiinta Reuniunea Mariana.
Parohia Bocsig este cunoscuta în tara si strainatate datorita figurii Rafilei Galut (1910-1939), fecioara stigmatizata care a purtat Ranile Domnului între anii 1931-1939.
Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost: Sfânta Liturghie, întâlnirea grupurilor si a asociatiilor laicale din Eparhia de Lugoj cu ocazia „Zilelor Actiunii Catolice 2015” si pelerinajul la mormântul Rafilei Galut.
Au participat pe lânga membrii asociatiilor laice, credinciosi din mai multe protopopiate ale Eparhiei de Lugoj.
La sosire, Prea Sfintitul Alexandru a fost întâmpinat în fata bisericii cu Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce de pr. Radu Vorindan, Protopopul Aradului, de pr. paroh Gheorghe Tomoioaga si de alti preoti. Copiii i-au oferit Ierarhului buchete de flori.
Programul a început la orele 10.00 cu Sfânta Liturghie Arhiereasca. Alaturi de Prea Sfintia Sa, au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general, pr. Radu Vorindan, protopopul Aradului, pr. Danut Ciuban, protopop de Chisineu-Cris, pr. dr. Viorel Codrea, Asistent Spiritual ASTRU Eparhial Lugoj, precum si preoti din protopopiatele Chisineu-Cris si Arad. Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohial.
În cuvântul de învatatura, P.S. Alexandru s-a referit mai întâi la textul Evangheliei zilei, cea a vindecarii slugii sutasului. Apoi, Prea Sfintia Sa a vorbit despre însemnatatea spirituala a Bocsigului ca si loc de adânca traire crestina, amintind figura fecioarei stigmatizate Rafila Galut care în scurta ei viata de 29 de ani a fost un model de comuniune cu Dumnezeu prin traire euharistica si practicarea devotiunilor (Sfântul Rozar, Calea Crucii) precum si prin apostolat. Prea Sfintia Sa a multumit pr. paroh Gheorghe, autoritatilor locale si judetene pentru sprijinul acordat comunitatii din Bocsig si pentru participarea la serviciile religioase organizate în aceasta zi.
Pr. paroh Gheorghe a multumit Prea Sfintitului Alexandru pentru grija parinteasca de care a dat dovada întotdeauna fata de comunitatea din Bocsig. A multumit autoritatilor locale: d-lui Ioan Florin Ciul primarul localitatii Bocsig si d-lui viceprimar Nicolae Batrâna, pentru buna colaborare si sprijinul acordat comunitatii parohiale.
Dupa Sfânta Liturghie, PS Alexandru Mesian si PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea, împreuna cu preotii si credinciosii, au pornit în procesiune de la biserica parohiala pâna la cimitirul din sat aflat la aproximativ un km distanta. La mormântul Rafilei Galut s-a oficiat un Parastas pentru sufletul ei si al tuturor celor înmormântati în acel cimitir.
Pr. Paroh Gheorghe Tomoioaga a invitat pe toti credinciosii la caminul cultural unde s-a oferit o agapa frateasca organizata de comunitatea din Bocsig.

Sursa:http://www.bru.ro