Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea, (CISCRO) noul serviciu social înființat de Asociația Caritas Eparhial, a lansat propunerea ca, în cursul după-amiezi de joi, 9 iunie a.c., să aibă loc o întâlnire între reprezentanți ai centrului, voluntari și tineri ucraineni. Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a descoperi împreună curiozități despre principalele obiective turistice ale orașului, dar și de a crea relații de comunicare între participanți.

Astfel, am parcurs un tur al zonei centrale a orașului, vizitând Piața Unirii, Biserica cu Lună, strada Vasile Alecsandri, Vulturul Negru, Podul și Piața Ferdinand, Teatrul, dar și zona Republicii, până la Palatul Moskovitz.

Această oportunitate de socializare a fost posibilă mai ales datorită ghidului nostru deosebit, care a renunțat la orele sale particulare programate pentru această zi, alegând să ne fie alături în mod voluntar și oferindu-ne informații prețioase care ne-au răspuns la întrebările pe care le aveam. Răbdarea, dedicarea și profesionalismul lui Selyem Ioan-Gavril, ghid local, au făcut ca această activitate să fie foarte interesantă.

Surpriza dulce de a ne bucura împreună de câte o înghețată a fost deliciul acestei după-amiezi pe care noi l-am oferit celor 14 adolescenți care au fost alături de noi și care ne-au oferit feedback-uri pozitive, dar și promisiunea revederii, întrucât mai avem încă multe locuri de explorat împreună!

 

Teodora BODA

Asistent social specialist