Pentru că este luna iunie, o lună dedicată în general copiilor, Departamentul Cultural al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a dorit să le dedice o seară copiilor din biserica noastră. Astfel, miercuri 8 iunie 2022, începând cu ora 19, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, copii din corurile Liceelor Iuliu Maniu și Don Orione, ne-au adus în suflet un Cânt de copii.

În prezența PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a părinților vicari și a renumiților Florin Estefan – directorul Operei Naționale din Cluj și Carmen Rus – directorul Filarmonicii de Stat Oradea, copiii celor două licee au încântat audiența cu melodii din repertoriul religios, tradițional și modern, reușind să transmită un strop din tinerețea lor tuturor celor care i-au ascultat.

„Înființat în anul 2011, din dorința de a promova valori creștine prin artă, Corul Liceului Don Orione  și-a îndeplinit misiunea în diverse ocazii: slujbe religioase,  serbări școlare,  concursuri  sau alte manifestări artistice, ori de câte ori a fost solicitat.

Componența Corului: în special elevi de gimnaziu, modificându-se în fiecare an, o dată cu reînnoirea claselor, respectiv serii de absolvenți care se îndreaptă spre alte zări.

Coordonatorea Corului este Doamna profesoară Nicoleta Claudia Arendas, care cu talent și dăruire le călăuzește pașii în lumea magică a muzicii, în special cea sacră, respectând carisma Patronului Spiritual al școlii Sf. Luigi Orione.

 

Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea este o formație corală cu tradiție în peisajul muzical bihorean, având în componența sa elevi de gimnaziu și liceu. Aceasta formație tânără a participat la diverse concursuri, festivaluri și concerte, cum ar fi participarea la cantata „Carmina Burana” de Carl Orff, și la concertele de Crăciun alături de corul și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, concertul alături de Alexandru Tomescu, în cadrul turneului „Balada, un secol de muzica” sau la Festivalul European Music Open, într-un concert alături de Alexandru Badea. Corul Liceului Greco-Catolic face parte din Programul Național Cantus Mundi, program prin intermediul căruia s-a aflat pe scena alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în numeroase ocazii, printre care amintim Festivalul Coral „Francisc Hubic” și concertele de Crăciun de la Ateneul Român din București.

Dirijor: Prof. Nicoleta Emilia Țâmpu.

Acompaniament:

Chitară: Prof. Demian George, Mara Mihociu – cls. a VII-a

 Pian: Haș Daria – clasa a V-a, Prof. Antonia Monica Nica

 Cajon: Beita Măriuca.

Le mulțumim din suflet!

Biroul de Presă