„Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat, la 24 ianuarie 2017, la Vecernia celebrata de episcopul Siluan cu ocazia Saptamânii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor si la Te Deum-ul cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Subliniind forta unitatii si rolul virtutilor cultivate si educate în sânul bisericii, ambasadorul Bologan a amintit contributia decisiva a bisericilor traditionale la afirmarea statului român, aratând cum unirea spirituala a întretinut de-a lungul istoriei unitatea de neam. Într-o societate caracterizata de divizare si suspiciune si în care valorile sunt din ce în ce mai mult relativizate, rolul bisericii crestine este de a oferi speranta si un model de viata si de comuniune în manifestarile publice. Ambasadorul României în Italia a evocat importanta darului prieteniei pentru a evidentia ca, în diversitatea noastra, alcatuim o unitate, asemeni unei simfonii interpretate prin mai multe instrumente, dar inspirata de aceeasi partitura bazata pe dragoste si respect reciproc.
În mod asemanator, întelegând faptul ca – asa cum spunea Ioan Paul al II-lea – Europa respira cu doi plamâni, unul rasaritean si unul occidental, ambasadorul Bologan a aratat ca promovând acest mesaj al unitatii, vor disparea si prejudecatile si asperitatile care creeaza divizare în cadrul societatii.
Îndemnul la unitate a gasit de asemenea ecou în discursurile sustinute de ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun, prof. univ. dr. Liviu-Petru Zapârtan, de pr. Isidoro Iacovici, reprezentantul comunitatii romano-catolice române si de P.C.S. Preotul Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” din partea Bisericii Greco-Catolice române. La eveniment au participat reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Roma, si reprezentanti ai comunitatii românesti din Peninsula.

Sursa: https://roma.mae.ro