De acum vom fi mai buni, mai cuminți, mai înțelepți! Îl vom avea pe Isus lângă inima noastră…”  – cu aceste gânduri au primit Prima Sfântă Împărtășanie solemnă copiii din clasa a IV-a C ai Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, duminică, 23 ianuarie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Virgil Bercea, alături de un sobor de preoți, printre care preotul paroh Marius Obreja, gazda desăvâșită a acestui eveniment. Domnia Sa a oferit copiilor, dar și doamnelor învățătoare daruri şi iconițe ce reprezintă Prima Sfântă Împărtășanie, o surpriză frumoasă pentru copii şi pentru toţi cei prezenţi. Mulţumim părintelui pentru gândul frumos.

După o intensă pregătire spirituală, realizată de către profesorii de religie, sora Ana, George Demian și părintele  Alexandru Fiț – cărora le mulțumim pe această cale – copiii L-au primit în mod conștient pe Isus, făcând această zi de neuitat. Ei au plecat apoi spre casă, încrezători că de acum înainte vor „ajuta Soarele să răsară“, după îndemnul Preasfinției Sale.

Maria Jurj și Anca Haidu

Învățătoare Clasa a IV-a C