Comunicat de presă

Olimpiada națională de religie catolică la Oradea

Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează la Oradea, în perioada 19-23 aprilie 2023, Olimpiada de religie – Cultele Romano Catolic-limba română și Greco-Catolic, clasele V-XII, Colegii/ Licee teologice catolice și greco-catolice, clasele IX-XII.

Olimpiada de religie – Cultele Romano Catolic-limba română și Greco-Catolic, clasele V-XII, Colegii/ Licee teologice catolice și greco-catolice, clasele IX-XII reunește în acest an 165 de elevi calificați din 17 județe: Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea și Municipiul București și este găzduită de Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 19 aprilie 2023, la Filarmonica de Stat din Oradea începând cu ora 17,00, iar festivitatea de premiere în data de 22 aprilie, ora 11,30 la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Oradea.

Pe lângă activitățile specifice competiției elevii vor avea parte și de un program cultural și religios, care cuprinde vizitarea unor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor, respectiv participarea la o conferință care va fi susținută joi 20 aprilie, în catedrala Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Oradea,, începând cu ora 19,00.

Competiția se desfășoară cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Ministerul Educației, precum și al partenerilor, respectiv sponsorilor.