Sâmbătă, 13 iulie 2019, membrii Reuniunii Mariane ,,Sfânta Maria’’ din parohia Beiuș au participat la reculegerea organizată de Părintele Zorel Zima, protopop greco-catolic de Beiuş. De această dată, exercițiul spiritual s-a desfășurat la Stâna de Vale, în mijlocul unui cadru natural care reușește să realizeze o armonie a rugăciunii.

Acest lucru a conferit și un oarecare aspect de pelerinaj reculegerii, având în vedere că stațiunea Stâna de Vale, menționată încă din anul 1879, a fost și spațiu de retragere spirituală pentru episcopii și preoții din Eparhia de Oradea, dar și stațiune balneară pentru vindecarea sau ameliorarea unor boli. Reculegerea a fost deschisă cu celebrarea Sfintei Liturghii.

Meditația, ghidată de Pr. Zorel Zima, a avut tema ,,Maria model de ascultare’’. Tematica reculegerii anticipează, astfel, Întâlnirea Națională a Reuniunii Mariane’’ ce se va desfășura la Baia Mare în perioada 8-10 august 2019, la care sunt anunțați să participe şi marianişti din Protopopiatul Beiuş.

Cele două momente de profundă trăire spirituală alături de Sfânta Fecioară Maria au fost completate de muzică şi împărtăşire spirituală, dar şi de vizitarea mănăstirii ortodoxe din stațiune unde a fost recitată o rugăciune şi a fost intonat un imn marian.

Ion Dărăbăneanu