Preacucernici Părinți,

Duminică, 23 ianuarie, la finalul Rugăciunii ”Îngerul Domnului”, Sfântul Părinte Papa Francisc s-a declarat îngrijorat de evoluția situației din Ucraina și i-a îndemnat pe toți credincioșii să participe miercuri, 26 ianuarie a.c., la o ”zi de rugăciune pentru Pace”.

În acest sens, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, împreună cu întreaga Biserică va înălța rugăciuni pentru a cere Domnului darul păcii pentru Ucraina și pentru lumea întreagă.

Astfel, miercuri, 26 ianuarie, preoții vor celebra Sfânta Liturghie pentru pacea lumii, la intenția Sfântului Părinte iar la finalul Sfintei Liturghii se va recita următoarea ”Rugăciune pentru Pace”, urmată de ”Tatăl Nostru” și ”Născătoare de Dumnezeu”.

Doamne Dumnezeul părinților noștri, cel bogat în milă și în bunătate, Ziditorule a toată făptura cea văzută și nevăzută, Domn al Păcii și al Vieții, Oceanul cel nemărginit al Iubirii!

Tu L-ai trimis pe pământ, pe Unicul Tău Fiu, pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Cristos, care și-a dat viața Sa pentru toată lumea. El ne-a învățat să ne iubim unul pe altul şi să nu răsplătim răul cu rău.

Ascultă strigătul robilor tăi, care cer îndurare şi pace, pentru lumea întreagă si pentru Biserica Ta. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pururea Fecioara Maria şi pentru ale tuturor Sfinților Tăi, Te rugăm Mult milostive Doamne, iartă-ne nouă toată greșeala cea de voie şi fără de voie şi oprește războiul şi mânia, potolește toată răutatea şi dezbinarea peste tot pământul.

Cu Harul Sfântului Tău Spirit îmblânzește inimile oamenilor înrăiți, oprește cu Puterea Ta Dumnezeiască toată lucrarea cea rea a vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, care doresc războaie şi stăpânire cu nedreptate. Fă să fie pace Doamne, dragoste şi bună înțelegere în casa noastră, între conducătorii țărilor şi între toate popoarele.

Dăruiește-ne înțelepciune şi dragoste unul către altul ca în pace să trăim, luminează mintea noastră, ca să te iubim pe Tine din tot sufletul şi pe aproapele nostru ca pe noi înșine.

Că Tu ești Împăratul păcii şi Mântuitorul sufletelor noastre şi Ție Mărire și mulțumire îți înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Spirit, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Cerând bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Preacurate, darul păcii, rămânem uniți în rugăciune și în comuniune de slujire.

 

† Virgil BERCEA

Episcop