La propunerea PSS Virgil Bercea am participat la începutul acestei săptămâni, la Brussels, la întrunirea Comisiei Social-Economice din cadrul COMECE (Conferința Episcopilor Uniunii Europene).

Prezidată de Mgr. Antoine Herouard alături de membrii experți în politica socială, numiți de Conferințele Episcopale UE, întâlnirea s-a desfășurat pe durata a două zile, în patru sesiuini. Au fost dezbătute teme de interes European având ca scop o distribuire unanimă, generală, transparentă si echilibrată a fondurilor alocate celor în nevoi, special în contextul situației de COVID 19.

Listen to the Cry of the Poor (a asculta strigătul celor saraci), Equal pay for equal work between men and women (plată egală pentru muncă egală între bărbați și femei), Basic Income from a European perspective (venitul de bază din perspectivă Europeană), Opportunities and challenges of sustainable investment (oportunități si provocări într-o investitie durabilă) au fost teme dezbătute de experții online din toată Europa provocați și rugați să intre în detaliiele realitații expuse de cei care eram prezenți fizic la întrunire.

Comisia COMECE, într-un dialog activ cu instituțiile Europene va duce mai departe concluziile acestei întâlniri fiind astfel vocea bisericii pentru o lume în care atenția noastră sa rămană spre cel din spatele nostru urmând sfatul papei  Francisc: To leave not one behind!

Diacon Leon Cosma