Hramul Parohiei Calea Mare, județul Bihor – Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, a fost celebrat duminică 27 iunie 2021, când Biserica i-a amintit pe toți sfinții. La Sfânta Liturghie, alături de părintele vicar cu preoții Antoniu Chifor, au fost prezenți părintele paroh Aurel Popa, părintele Ioan Erdeli din parohia Gruilung, precum și ipodiaconii Eugen Clintoc și Cristian Hoduț. Celebrarea s-a bucurat de prezența multor familii tinere din localitate și împrejurimi.

Adresându-se celor prezenți, în cuvântul de învățătură, părintele vicar a subliniat: Isus ne invită zilnic să ne purtăm crucea, adică să ne asumăm dificultățile care pot rezulta din alegerile pe care le facem, înnoindu-ne mereu fidelitatea noastră față de valorile morale și față de Evanghelie. A-ți lua crucea nu înseamnă a caută grijile, suferințele sau dificultățile, ci a căuta partea de iubire pe care o putem trăi în mijlocul acestora. Când refuzăm crucea, nu ne mai ocupăm de nimic, trăim resemnați și ne plângem pe noi înșine. Crucea este un mod de viață, o cale de străbătut.

Salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, transmis de părintele vicar la sfârșitul liturghiei, a fost primit cu bucurie și entuziasm de credincioșii greco-catolici din Calea Mare și de toți cei prezenți la eveniment.

Biroul de Presă