De Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfințitul Părinte Virgil a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sfântul Nicolae” alături de un sobor de preoți și diaconi, unde au fost sfințite și stâlpările de salcie care au fost împărțite credincioșilor.

După citirea Sfintei Evanghelii, în cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre „gestul Mariei de admirație pentru Isus, pentru faptul că l-a înviat pe fratele ei, Lazăr, dar și pentru faptul că a înțeles cine este de fapt, în persoana lui Isus. Atitudinea Mariei față de Isus ar trebui sa fie și atitudinea noastră fața de celălalt, o atitudine de amabilitate, iubire, afecțiune, tandrețe, apropiere”.

Deasemenea ierarhul a amintit și faptul că ieri, 25 aprilie s-au împlinit 146 de ani de la nașterea Fericitului Valeriu Traian Frențiu „pușcăriaș pentru Cristos, marea lui vină era aceea de a crede și a nu-și lepăda credința, de a nu deveni un Iuda și astăzi ridicat la treapta Altarelor”.

La finalul Sfintei Liturghii au fost sfințite stâlpările de salcie cu apă sfințite și împărțite credincioșilor pentru a le duce fiecare la casele lui.

Eugen Ivuț