Prin scrisoarea adresată preşedinţilor conferinţelor episcopale din întreaga lume, cardinalul Kevin Farell, prefectul Dicasterului pentru Laici, Familie şi Viaţă, anunța în numele Sfântului Părinte Papa Francisc că, „recunoscând valoarea inestimabilă a familiei ca un dar special de la Dumnezeu”, se doreşte promovarea unui an special dedicat familiei.

Anul Familiei Amoris Laetitia va începe astăzi,19 martie 2021 şi se va sfârşi cu ocazia celei de-a X-a Întâlniri mondiale a Familiilor, care va avea loc la Roma, în luna iunie 2022.

În aceste vremuri de criză, familia are nevoie de grija pastorală a Bisericii, de dedicare și o strânsă colaborare între familie și cler pentru o mai bună aprofundare a Cuvântului lui Dumnezeu și așezarea lui în centru vieții de familie. În acest sens Sfântul Părinte Papa Francisc îndeamnă: „Va trebui să ne apropiem de ele cu milostivirea specifică lui Dumnezeu şi, asemenea lui Isus, Păstorul cel bun, să le pansăm rănile, să încercăm să le vindecăm, iar acolo unde, canonic vorbind, nu se mai poate face nimic, să încercăm să le găsim totuşi un loc în Biserică, pentru că „nimeni nu poate fi condamnat pentru totdeauna, pentru că aceasta nu este logica evangheliei!” (Amoris laetitia, 297).

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea prin Biroul Pastoral pentru laici și Departamentul pentru pastorația familiilor, vor demara o serie de activități dedicate acestui an al Familiei Amoris Laetitia, scoțând în evidență figura Sfântului Iosif ca și patron al familiei.
Astfel marți, 23 martie 2021, începând cu ora 19.00 va avea loc prin aplicația Zoom un curs de formare pentru responsabilii cu pastorația din Protopopiate, avându-l ca invitat special pe Patrick Francois, fondatorul  Asociației Internaționale Zileos.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84851235076?pwd=WUpvaEJKcnU4OThmWEhnNVJibmUvUT09

Meeting ID: 848 5123 5076

Passcode: 100300